måndag 23 april 2012

"älskling du har blivit en tjockis"

vi copycattar programmet "älskling du har blivit en tjockis" och anammar detta här hemma.
jag coachar min sambo under 7 veckor för att han skall gå ner i vikt och må bättre.
på onsdag har det gått 2 veckor och första veckan resulterade i -3.4 kg och en mycket piggare tobbe.

under de två första veckorna har tobbe kört en rivstart genom att endast äta allevosoppor för att minska magsäcken och ställa om kroppen så den är inställd på förändring.
sedan i måndags äter han 2 mål mat och dricker ett mål i form av soppa samt ett lättare mellanmål.
denna veckan ut sedan lägger vi på träning oxå, tobbe är lite förkyld det är därför vi inte lagt på de momentet ännu. (undantaget är 1 km löpning med sonen varje onsdag)

en matdag för tobbis kan se ut som följer.

frukost 09,00: 1 allevo shake
lunch 12,30: en sallad bestående av skinka, ost, sallad, gurka, tomat, ananas, majs, champinjoner och soltorkade tomater, detta toppas med en dressig på under 5g kolhydrater.
mellis 15,00: 1 äpple
middag 17,30: 2 grillade qournfilér med en sommarsallad (morötter, ärtor, majs och paprika)

utöver de som står ovan dricker tobbe 2 liter kallt vatten och ca: 4 koppar te utan tillsatser, eventuellt blir det något glas minerlvatten eller cola zero oxå.


det viktigaste är att man låter förändringen i sitt liv ta tid, man behöver inte börja på en måndag och det är absolut inte tvunget att starta i ett galet tempo med både mat och motion. jag förespråkar att man startar upp maten och när man känner att denna bit faller naturligt och man fått kläm på hur tänket är kring den nya matsituationen då kan man börja införa motion i vardagen oxå. starta lätt, kanske med 1-2 pass i veckan de första 2 veckorna så du undviker skador och så minskar chanserna att du tappar lusten.
förändringar tar tid flera år för att vara exakt men många vill se snabba resultat och detta leder oftast till en tilbakagående trend där ma oftast hamnar på ruta ett eller till och med bakom denna ruta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar