söndag 22 maj 2011

sommar & semester...

här kommer en liten tankeställare...

när vi når augusti varje år så börjar vi redan tänka på beachen NÄSTA ÅR. hetsen avtar, men när nyår kommer då blir de starkare, nyårslöftet är "börja träna och äta rätt" målet är såklart sommarens strandkropp...
framåt februari avtar "bantnigen" för att återigen upptas i början av maj....
känner ni igen er???

iaf somaren då..
semester förknippar de flesta med avkopling, njutning, god mat, färgglada drinkar och härligt umgänge.
de allra flesta blir på semestern blinda för sin strandkropp eftersom de njuter av livet...
men behöver de bli så att man går upp över sommaren för att man njuter???
måste man stanna på mc donalds på väg till semestermålet? måste man käka glass varje dag?? och för att inte glömma semesterölen!!

nu så här innan sommaren startat på riktigt så "tjuvstartar" camparna med helgsemestarar, små avkopplande stunder som förgyller arbetsveckorna.. men allt som oftast låter deras "klagan" så här..
"på måndag ska ja ta tag i det igen, men nu i helgen ska jag njuta"
PATETISKT...såg på en blogg att en tjej skrivit att A & O för att gå ner i vikt och behålla den är



  • INSTÄLLNINGEN, vill jag verkligen det här, eller är de bara nått jag vill på vardagarna? vetenskapligt så betyder omstarter på måndagar oftast en viktuppgång i längden


  • BELÖNING, en belönng behöver inte vara godis, glass, god mat eller liknande, utan en belöning kan vara en ny sommrig klänning, en skön skogspromenad, eller att äntligen klara av att springa milen.


  • MOTION, "så länge jag motionerar så spelar maten inte så stor roll" WRONG!!!!
    min sambo har gått ner hela 20 kg utan att ta ett steg mer än han behöver, nä viktnedgång hänger på vad man stoppar i munnen, motionen hjälper till att förbättra flåset och att strama upp kroppen så att man slipper allt för mycket "häng"

De kan ju vara bra att ha detta i åtanke när man kämpar med sin vikt...




jag vill tacka två härliga bloggar som inspirerat mig til detta inlägg.
http://viktkampen2011.blogspot.com/

http://neribrollopsklanning.blogspot.com/

4 kommentarer:

  1. Man kan unna sig i princip vad som helst så länge man motionerar en hel del :) och i rätt mängd såklart. på sommaren ska man njuta, men som sagt. det betyder ju inte att man ska moffa i sig onyttigt. :)

    SvaraRadera
  2. Jätte bra och tänkvärt inlägg!! Fast jag lever efter filosfoin att man kan äta allt i måttliga mängder så länge man rör på sig lite varje dag =) alltså vardags motion man tar cyckeln till jobbet eller går till affären tar trapporna istället för hissen eller rulltrapporna m.m. Jag vill äta god mat ta en drink fira kalas med tårta och kakor för man lever bara e ända gång så varför då inte njuta av alla god ting som livet har att erbjuda?? och med detta sagt så menar jag inte att man ska moffa i sig flötig mat och sötsaker hela dagarna utan variera sin kost både nyttigt och onyttigt =) så går mina tankar =) Håller tummarna för att du når ditt första mål nästa vägen och lite bonus också heja heja Mvh Malin

    SvaraRadera
  3. Oh, kul det jag skriver når ut.
    Och jag håller med ovanstående oxå , Emelie och Malin, att mat = motion så kan man unna sig lite.
    Och detta som nästan ALLA säger, nu helg och nu ska man njuta osv. Varför inte njuta hela tiden? Och som sagt att det jag tagit till mig är att allt man vill njuta av behöver inte innehålla kalorier =)
    Kram och lycka till. Väntar med spänning på ditt veckoresultat.

    SvaraRadera
  4. Kom ihåg att alla är olika, en del klarar att äta vad de vill o motionera lagom utan attt gå upp i vikt. Andra som jag går upp i vikt bara vi tänker på onyttiga grejer, o det trots att jag motionerar. Att gå ner i vikt handlar om inställning och att hitta en sund livsstil, har man väl hittat den så klarar man av sommaren utan att gå upp i vikt :) det är jag helt övertygad om.

    SvaraRadera